![]() |
|
|
#1 (permalink) |
|
Senior Member
Aktif Üye
Tecrübe Puanı: 3 ![]() |
Mizah dergilerini parlatma işi için kullandığım photoscape isimli bir program var. Epeyden beridir, programı sizlerle paylaşmak istiyordum. Kısmet bugüneymiş. Program hem çok basit hemde çok kullanışlı ve oldukça iyi sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Programı açtığımız zaman böyle bir menü çıkıyor. Toplu düzenlemeyi seçiyoruz. ![]() Browser menüsünden işlem yapacağımız dergi veya çizgi romanın sayfalarının bulunduğu klasörü seçiyoruz. Alt tarafta sayfalarımız çıkıyor. İşlem yapacağımız sayfaları seçip fotoğrafını buraya bırak yazan alana sürükleyip bırakıyoruz. ![]() Daha sonra sağ tafaftaki menüden filtre sekmesine tıklıyoruz. Burada filtre ayaralarını yapıyoruz. Resimdeki filtre ayarları çizgi romanlar için iyi sonuç veriyor. Tabi farklı filtre ayarları deneyip farklı sonuçlarda elde edebilirsiniz. Filtre ayarlarını yaptıktan sonra Tümünü dönüştüre tıklıyoruz. ![]() Açılan menüde sayfaların nereye kaydedileceği kalite ayarları vb. çıkıyor. Ben filtrelenmiş sayfaların orjinalerinin altında output klasörü olşturulup oraya kaydetme seçeneğini kullanıyorum. Kalite olarakta jpeg %85 'i seçiyorum. Kaliteyi düşürürseniz resim boyutlarını (MB) da düşürebilirsiniz. Ama tabi sayfalar daha kötü görünebilir. Tamam dedikten sonra dönüştürme işi başlıyor ve ilgili yere sayfaları kaydediyor. ![]() Örnekler. Filtreli. ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca nesne bölümünden sayfalara damga da(Resim-Yazı) koyabilirsiniz. ![]() İyi düzenlemeler.
|
|
![]() |
| Etiketler |
| araçları, grafik, resim |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|